Administratiekantoor Rob Bakker

Belasting advies

Kom meer te weten

Run je onderneming succesvol

Fiscaal advies helpt je bij het succesvol runnen van je bedrijf. Voldoen aan de fiscale wet- en regelgeving is onderdeel van het ondernemen. We begrijpen dat dit veel tijd en kennis vergt. De materie is ingewikkeld wanneer je hier niet dagelijks mee bezig bent. Daarnaast zitten er vaak fiscale gevolgen aan het veranderen van de bedrijfsactiviteiten. Dan is het fijn als er altijd iemand is die dit voor je in de gaten houdt en je voorziet van fiscaal advies. Voor onze professionals is dit dagelijkse kost en zij ontzorgen je graag. Zodat jij tijd overhoudt voor wat er echt toe doet

Belastingvoordelen voor ondernemer

Als ondernemer krijg je naast fiscale verplichtingen ook te maken met belastingvoordelen. De fiscale aftrekposten verschillen voor elke ondernemingsvorm. Zo is er voor de eenmanszaken onder andere de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Als eigenaar van een bv profiteer je bijvoorbeeld van spaarvoordeel of is het mogelijk om de eigen woning te financieren. Onze professionals weten precies wat van toepassing is op jouw als ondernemer en geven hier graag advies op maat over. Zodat jij kunt profiteren van belastingvoordelen.

Wat zijn fiscale verplichtingen voor ondernemers?

Als ondernemer ben je verplicht om aangiften te doen bij de Belastingdienst. De soorten belastingen voor ondernemers verschillen per ondernemingsvorm. Is jouw onderneming een eenmanszaak of een vennootschap onder firma, dan krijg je te maken met inkomstenbelasting over het belastbare inkomen. Wanneer je een bv of nv. bezit, betaal je vennootschapsbelasting over de winst van de onderneming. Daarnaast is er nog dividendbelasting. Dit betaal je wanneer je als bv of nv de winst uitkeert aan de aandeelhouders in de vorm van dividend. Ook betaalt iedere ondernemer die producten of diensten levert omzetbelasting. Deze moet worden aangegeven bij de Belastingdienst door middel van de btw-aangifte. Heb je personeel in dienst? Dan krijg je te maken met loonbelasting en premie volksverzekeringen. Loonbelasting is onderdeel van de salarisadministratie. Bij Administratiekantoor Rob Bakker geven we fiscaal advies en verzorgen we de gehele aangifte. Wij houden alles in de gaten, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken om de fiscale verplichtingen.

 

Wilt u uw eenmanszaak omzetten naar bv? Auto op de zaak of juist privé? Meer weten over de verschillende ondernemersvoordelen? Wat is afschrijven, willekeurig afschrijven en hoe werkt dit? Met deze en andere vragen over de belasting helpen wij u graag verder!

Advies

Belasting advies nodig?

Klik hieronder op ‘contact opnemen’ voor een gesprek bij jou, bij ons op kantoor of natuurlijk online.

 

Ons kantoor is gevestigd in Andijk, maar onze klanten zitten door heel Noord-Holland. Vooral in de driehoek tussen Enkhuizen, Amsterdam en Alkmaar in plaatsen zoals, Bovenkarspel, Hoogkarspel, Grootebroek, Venhuizen, Medemblik, Wervershoof en natuurlijk Hoorn.